Το αποτύπωμα άνθρακα στο πιάτο μας: Δύο ιστορίες από το μέλλον της παραγωγής
αποτύπωμα άνθρακα δεν είναι πια μια αφηρημένη έννοια που αφορά μόνο τους επιστήμονες ή τις μεγάλες εταιρείες. Είναι κάτι που, χρόνο με τον χρόνο, μπαίνει στην καθημερινότητα των παραγωγών, των εμπόρων, των σούπερ μάρκετ και -τελικά- των ίδιων των καταναλωτών. Για να καταλάβουμε πώς, ας ακολουθήσουμε δύο ιστορίες. Η ιστορία του Γιάννη: το γάλα που έγινε πιο "ελαφρύ" Ο Γιάννης μεγάλωσε μέσα στα χωράφια της Θεσσαλίας. Ο πατέρας του είχε μερικές αγελάδες, κι εκείνος μεγάλωσε το κοπάδι σε εκατό κεφάλια. Το γάλα του έφευγε κάθε μέρα με το βυτίο της Μαρίας, μιας έμπειρης εμπόρου που δούλευε χρόνια με τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Μια μέρα, η Μαρία ήρθε ανήσυχη. "Γιάννη, πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά. Οι βιομηχανίες ζητούν πια αποτύπωμα άνθρακα. Αν δεν έχουμε στοιχεία, δεν μπορούμε να πουλήσουμε". Ο Γιάννης γέλασε αμήχανα. "Και τι θες δηλαδή; Να βάλω τις αγελάδες να φυσάνε σε μπαλόνια να μετράμε το μεθάνιο;" Η Μαρία δεν γέλασε. "Υπάρχει ένα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.