Το εξαγωγικό ατού της μεσογειακής διατροφής
Οι άυλες προστιθέμενες αξίες, όλο και περισσότερο θα παίζουν αυξημένο ρόλο στο μάρκετινγκ και στις προσπάθειες αύξησης των πωλήσεων. Μια σημαντική έτσι για την Ελλάδα και τις εξαγωγές της είναι η μεσογειακή διατροφή, την οποίαν ορισμένοι αποκαλούν και κρητική δίαιτα. Στην ελληνική περίπτωση, η έννοια αυτή συνδέεται άμεσα με το φυσικό περιβάλλον της χώρας και γιατί όχι και με τον πολιτισμό της. Του Aθανάσιου Χ. Παπανδρόπουλου Όπως υποστηρίζει η ομότιμη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγεία κυρία Αντωνία Τριχοπούλου, "η διατροφή αποτελεί επιστήμη και τέχνη". Πηγαίνοντας όμως πιο μακρυά, η έγκριτη καθηγήτρια, τονίζει ότι "η εφαρμοσμένη διαιτητική, ως τέχνη, έχει τις ρίζες της στον Ιπποκράτη". Με άλλα λόγια, η διαιτητική έχει ιστορικό βάθος, ενώ η διατροφική επιστήμη ανάγεται στον Αντουάν Λαβουαζιέ, κατά το τέλος του 18ου αιώνα. Μετά τον Γάλλο κορυφαίο χημικό, κεντρική μορφή της Χημικής Επανάστασης του 18ου αιώνα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.