Χ. Αποστολόπουλος (ΣΕΒΓΑΠ): Η ελληνική φέτα και το γιαούρτι είναι δημοφιλή σε Ευρώπη και ΗΠΑ
Για τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις και το πως οι διεθνείς εξελίξεις επηρεάζουν την ελληνική γαλακτοβιομηχανία τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και επίπεδο τιμών μιλάει στο TheTOC ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, Χρήστος Αποστολόπουλος. Σχετικά με τις τιμές του γάλακτος η εικόνα που παρουσιάζει είναι ένα "μισογεμάτο ποτήρι" καθώς ναι μεν από τη μία πλευρά το αγελαδινό έχει αυξήσει τιμές, ενώ το αιγοπρόβειο μειώνει τις τιμές. Προσθέτει ότι τα ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα είναι αρκετά δημοφιλή στο εξωτερικό και από αυτά ξεχωρίζουν το γιαούρτι και η φέτα, τα οποία εξάγονται σε Γερμανία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία και Αμερική. Ποιες είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για τον κλάδο των προϊόντων της γαλακτοβιομηχανίας; Όσον αφορά τις προκλήσεις, το κόστος παραγωγής του γάλακτος στη φάρμα, που πηγάζει κατά κύριο λόγο από τις ζωοτροφές και κατά δεύτερο από την ενέργεια, είναι και παραμένει...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.