Χαρακτηρισμός και Χαρτογράφηση των Terroir Ελιάς μέσω του OLZIO: Ενδείξεις και Προοπτικές
Το έργο OLIZO "Χαρακτηρισμός και χαρτογράφηση των terroir ελιάς", με κωδικό Μ16ΣΥΝ2-00340, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μέτρου 16 - Συνεργασία του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και εστίασε στη συστηματική μελέτη της έννοιας του terroir στην ελαιοκομία. Η έννοια του terroir, που έχει τις ρίζες της στη γαλλική οινοποιία, αναφέρεται στη μοναδικότητα ενός γεωργικού προϊόντος ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης κλίματος, εδάφους, ποικιλίας και βιοποικιλότητας. Σκοπός του έργου ήταν η ταυτοποίηση, χαρτογράφηση και επιστημονική τεκμηρίωση των terroir σε δύο επιλεγμένες περιοχές ελαιοκαλλιέργειας. Βασικά Ευρήματα Κατά την ολοκλήρωση του έργου, και μέσα από πολυπαραγοντική στατιστική ανάλυση, τεκμηριώθηκε στατιστικά σημαντική συσχέτιση μεταξύ των εδαφοκλιματικών χαρακτηριστικών των επιμέρους περιοχών και των ποιοτικών και γευστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου. Η ανάλυση ανέδειξε διακριτά προφίλ ποιότητας και συστατικών ανάμεσα στις...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.