πριν από  3 ώρες 10 λεπτά

Dimokratianews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Facebook Twitter Viber WhatsApp Email Λίγο πριν τις γιορτές, η αγορά τροφίμων δείχνει να χάνει τον έλεγχο. Το κόστος παραγωγής, οι ασθένειες στο ζωικό κεφάλαιο και η μεγάλη εξάρτηση από εισαγωγές δημιουργούν ένα ιδιαίτερα πιεστικό περιβάλλον για τους καταναλωτές. Οι τιμές του κρέατος ανεβαίνουν σταθερά, διαμορφώνοντας ένα κύμα ακρίβειας που χτυπά κατευθείαν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Οι ανατιμήσεις στο μοσχαρίσιο κρέας είναι εντυπωσιακές. Η μέση τιμή αναμένεται να φτάσει τα 20 ευρώ το κιλό, ενώ κοπές όπως το φιλέτο έχουν ήδη αγγίξει τα 35 ευρώ. Η περιορισμένη εγχώρια παραγωγή, που καλύπτει μόλις το 10 με 20 τοις εκατό της ζήτησης, ενισχύει περαιτέρω την πίεση. Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας επισημαίνει ότι την τελευταία περίοδο περίπου 6% των παραγωγών εγκατέλειψαν το επάγγελμα, κυρίως νέοι. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε μείωση κατά 8% των εκμεταλλεύσεων που παράγουν ελληνικό βόειο κρέας. Με τέτοια εικόνα, οι υψηλές τιμές δεν...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Οικονομία
    Palo presentation