25 συνταγές για να δείτε το μπρόκολο με άλλο μάτι
Μικροί ίσως και να το είχαμε παρεξηγήσει, μαζί με διάφορα άλλα πράσινα που προσπαθούσαν οι γονείς να μας πείσουν να φάμε. Δεν φαινόταν και το πιο δελεαστικό. Όσο μεγαλώναμε, όμως, το μπρόκολο κέρδιζε σιγά σιγά έδαφος. Και τελικά το εκτιμήσαμε και με το παραπάνω τούτο το παιδί της οικογένειας των σταυρανθών, που μοιάζει με φουντωτό δεντράκι ή με μια καταπράσινη ανθοδέσμη. Και ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία είναι, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, καροτενοειδή, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, και γρήγορο στην προετοιμασία και το μαγείρεμα, και δίνει χρώμα και γεύση σε πολλά φαγητά. Τώρα που είναι ο καιρός του, πολλά φτιάχνουμε με αυτό το ξαδερφάκι του λάχανου και του κουνουπιδιού. Το κάνουμε βραστό (καλό είναι να μην το παραβράσουμε γιατί θα χάσει τα θρεπτικά συστατικά του, αλλά να το χωρίσουμε στα μπουκετάκια του και να τα ζεματίσουμε για 4 λεπτά σε αλατισμένο νερό), αχνιστό, σοτέ, μαγειρευτό...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.