πριν από  18 ώρες 2 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μικροί ίσως και να το είχαμε παρεξηγήσει, μαζί με διάφορα άλλα πράσινα που προσπαθούσαν οι γονείς να μας πείσουν να φάμε. Δεν φαινόταν και το πιο δελεαστικό. Όσο μεγαλώναμε, όμως, το μπρόκολο κέρδιζε σιγά σιγά έδαφος. Και τελικά το εκτιμήσαμε και με το παραπάνω τούτο το παιδί της οικογένειας των σταυρανθών, που μοιάζει με φουντωτό δεντράκι ή με μια καταπράσινη ανθοδέσμη. Και ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία είναι, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, καροτενοειδή, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, και γρήγορο στην προετοιμασία και το μαγείρεμα, και δίνει χρώμα και γεύση σε πολλά φαγητά. Τώρα που είναι ο καιρός του, πολλά φτιάχνουμε με αυτό το ξαδερφάκι του λάχανου και του κουνουπιδιού. Το κάνουμε βραστό (καλό είναι να μην το παραβράσουμε γιατί θα χάσει τα θρεπτικά συστατικά του, αλλά να το χωρίσουμε στα μπουκετάκια του και να τα ζεματίσουμε για 4 λεπτά σε αλατισμένο νερό), αχνιστό, σοτέ, μαγειρευτό...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation