4 τροφές με περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από τα ψάρια
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχονται σε τρόφιμα όπως τα ψάρια, ο λιναρόσπορος και τα καρύδια, υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς, του εγκεφάλου και του οργανισμού γενικότερα. Τα ψάρια παρέχουν τις πιο αποτελεσματικές μορφές ωμέγα-3 (εικοσαπεντανοϊκό οξύ ή EPA και δοκοσαεξανοϊκό οξύ ή DHA), οι φυτικές πηγές όμως, όπως ο λιναρόσπορος, προσφέρουν άλφα-λινολενικό οξύ ή ALA, το οποίο ο οργανισμός μπορεί να μετατρέψει σε αυτά τα βασικά ωμέγα-3.Λιναρόσπορος Οι μικροσκοπικοί σπόροι που προέρχονται από το λινάρι, είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και μαγνήσιο, ενώ αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μετά το ψάρι και άλλα θαλασσινά. Το έλαιο λιναρόσπορων έχει τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που χρησιμοποιείται συχνά ως συμπλήρωμα ωμέγα-3. Μία κουταλιά της σούπας λιναρόσπορου δίνει περίπου 2,35 γραμμάρια ALA, ενώ μια κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο περιέχει 7,26 γραμμάρια ALA. Μετατροπή των ωμέγα-3 λιπαρών...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.