πριν από  6 ώρες 41 λεπτά

Onmed.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχονται σε τρόφιμα όπως τα ψάρια, ο λιναρόσπορος και τα καρύδια, υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς, του εγκεφάλου και του οργανισμού γενικότερα. Τα ψάρια παρέχουν τις πιο αποτελεσματικές μορφές ωμέγα-3 (εικοσαπεντανοϊκό οξύ ή EPA και δοκοσαεξανοϊκό οξύ ή DHA), οι φυτικές πηγές όμως, όπως ο λιναρόσπορος, προσφέρουν άλφα-λινολενικό οξύ ή ALA, το οποίο ο οργανισμός μπορεί να μετατρέψει σε αυτά τα βασικά ωμέγα-3.Λιναρόσπορος Οι μικροσκοπικοί σπόροι που προέρχονται από το λινάρι, είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και μαγνήσιο, ενώ αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μετά το ψάρι και άλλα θαλασσινά. Το έλαιο λιναρόσπορων έχει τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που χρησιμοποιείται συχνά ως συμπλήρωμα ωμέγα-3. Μία κουταλιά της σούπας λιναρόσπορου δίνει περίπου 2,35 γραμμάρια ALA, ενώ μια κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο περιέχει 7,26 γραμμάρια ALA. Μετατροπή των ωμέγα-3 λιπαρών...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation