5 μπαχαρικά με περισσότερα αντιοξειδωτικά από τον κουρκουμά
Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό με έντονο κίτρινο χρώμα, γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Η κουρκουμίνη ωστόσο, η δραστική ένωση του κουρκουμά, έχει από μόνη της μικρή απορροφησιμότητα και πρέπει να καταναλώνεται μαζί με άλλες τροφές. Τα παρακάτω πέντε μπαχαρικά προσφέρουν στον οργανισμό περισσότερα αντιοξειδωτικά από τον κουρκουμά.Γαρίφαλο Χρησιμοποιείται στη μαγειρική, ενώ στην παραδοσιακή ιατρική αποτελεί μέσο αντιμετώπισης του πονόδοντου και ενίσχυσης του ανοσοποιητικού. Τα γαρίφαλα περιέχουν ευγενόλη, μια φαινολική ένωση που βρίσκεται επίσης στα φύλλα δάφνης και την κανέλα. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα γαρίφαλα έχουν περισσότερες φαινολικές ενώσεις από τον κουρκoυμά. Επειδή μπορούν να αλληλεπιδράσουν με ορισμένα φάρμακα και να επιβραδύνουν την πήξη του αίματος, συζητήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας πώς μπορείτε να τα καταναλώνετε με ασφάλεια. Κανέλα Το αγαπημένο μπαχαρικό περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.