πριν από  21 ώρες 50 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Σε ένα αδιέξοδο στην Ακαδημία Πλάτωνος ο Άθος (που σημαίνει στάχτη) έχει τη μεγάλη φωτιά στην ανοιχτή κουζίνα να δίνει μυρωδιές και χαρακτήρα στο φαγητό. Χαμηλών τόνων, λιτό, με ελάχιστα στολίδια -πέρα από εκείνα τα κάδρα με τα κεντήματα που ίσως σε κάποιους να θυμίσουν την κρεβατοκάμαρα των γονιών τους- και λίγα τραπέζια, το νέο εστιατόριο με επικεφαλής τον Δημήτρη Χατζηβασιλείου, ο οποίος έχει προϋπηρεσία στο Pharaoh, εστιάζει σε απλές, οικείες και εποχικές γεύσεις. Στα εμαγιέ πιάτα του σερβίρει τυροκαυτερή πραγματικά καυτερή, που ανοίγει την όρεξη, και σαλάτες που τις θυμάσαι, όπως εκείνη με τα καψαλισμένα αμπελοφάσουλα και την αλμύρα που έρχονται με κατακόκκινη τριμμένη ντομάτα και ξύγαλο. Τιμάει επίσης τα όσπρια, όπως τα καλομαγειρεμένα ρεβύθια Πρεσπών με σέσκουλα, μυρωδικά, λεμόνι και ρίγανη. Φαγκρί μπιάνκο, μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες ή μακαρόνια με τον τρόπο της Κρήτης, σύζουμα, με πρόβειο κρέας και ξηρό ανθότυρο είναι...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation