Ακαδημία Πλάτωνος: 5 μαγαζιά στη νέα, ήσυχη (ακόμη) πιάτσα του κέντρου
Σε ένα αδιέξοδο στην Ακαδημία Πλάτωνος ο Άθος (που σημαίνει στάχτη) έχει τη μεγάλη φωτιά στην ανοιχτή κουζίνα να δίνει μυρωδιές και χαρακτήρα στο φαγητό. Χαμηλών τόνων, λιτό, με ελάχιστα στολίδια -πέρα από εκείνα τα κάδρα με τα κεντήματα που ίσως σε κάποιους να θυμίσουν την κρεβατοκάμαρα των γονιών τους- και λίγα τραπέζια, το νέο εστιατόριο με επικεφαλής τον Δημήτρη Χατζηβασιλείου, ο οποίος έχει προϋπηρεσία στο Pharaoh, εστιάζει σε απλές, οικείες και εποχικές γεύσεις. Στα εμαγιέ πιάτα του σερβίρει τυροκαυτερή πραγματικά καυτερή, που ανοίγει την όρεξη, και σαλάτες που τις θυμάσαι, όπως εκείνη με τα καψαλισμένα αμπελοφάσουλα και την αλμύρα που έρχονται με κατακόκκινη τριμμένη ντομάτα και ξύγαλο. Τιμάει επίσης τα όσπρια, όπως τα καλομαγειρεμένα ρεβύθια Πρεσπών με σέσκουλα, μυρωδικά, λεμόνι και ρίγανη. Φαγκρί μπιάνκο, μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες ή μακαρόνια με τον τρόπο της Κρήτης, σύζουμα, με πρόβειο κρέας και ξηρό ανθότυρο είναι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.