Ακαταμάχητη τούρτα με αλμυρή καραμέλα
Αν αγαπάς τη γεύση της καραμέλας και δεν μπορείς να αντισταθείς σε ένα αφράτο, γλυκό αλλά και ελαφρώς αλμυρό γλυκό, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου. Μια υπέροχα μαλακή τούρτα με άρωμα καραμέλας, χάρη στη light muscovado ζάχαρη και λίγη έτοιμη καραμέλα από κονσέρβα, που δίνει στο παντεσπάνι και την κρέμα το πιο απολαυστικό αποτέλεσμα.Υλικά Για το κέικ: 225γρ. μαργαρίνη για ψήσιμο (κατευθείαν από το ψυγείο), συν λίγη επιπλέον για άλειμμα 175γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 55γρ. light muscovado ζάχαρη 4 αυγά 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 225γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.σ. γάλα 1 κονσέρβα καραμέλας (397γρ.) ½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι Για την επικάλυψη: 250γρ. βούτυρο αγελάδος, πολύ μαλακό 250γρ. άχνη ζάχαρη ½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι 115γρ. fudge αλμυρής καραμέλας, ψιλοκομμένοΕκτέλεσηΠροετοιμασία: Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C (160°C στον αέρα). Βουτυρώνεις και στρώνεις με αντικολλητικό χαρτί δύο ταψάκια των 20...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.