Αλμυρή τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια & τυριά
Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να φτιάξεις σπιτική τάρτα, ξέρεις πως είναι από εκείνες τις συνταγές που κρύβουν μαγεία. Και όχι, δεν μιλάμε για την εύκολη "ρίχνω ό,τι έχω στο ψυγείο" εκδοχή - μιλάμε για μια τάρτα που μοσχοβολάει από την κουζίνα μέχρι το μπαλκόνι, με τραγανή ζύμη, καραμελωμένα κρεμμύδια και εκείνο το άρωμα του ψημένου τυριού που κάνει τους πάντες να περιφέρονται γύρω από τον φούρνο.Υλικά Για τη ζύμη:250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (συν λίγο επιπλέον για το άνοιγμα)125γρ. βούτυρο ανάλατο, κρύο και κομμένο σε κύβους25γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή άλλο σκληρό τυρί αν είσαι vegetarian)4-5 κ.σ. παγωμένο νερό1 κ.γ. μηλόξυδο ή λευκό ξίδι Για τη γέμιση:4 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε 8 φέτες το καθένα (κατά μήκος από τη ρίζα)2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες και με τη φλούδα2 κ.σ. ελαιόλαδο4 αυγά + 3 κρόκοι300ml κρέμα γάλακτος2 κ.γ. μουστάρδα Dijon1 κλωνάρι δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα2 κ.σ. μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος100γρ.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.