Αμπελοφάσουλα με σκορδαλιά, μυκονονιάτικα
Newsroom 19.06.2025 • 13:14 Κοινοποίηση 0 Σχόλια "Τη σκορδαλιά μπορούμε να την κάνουμε και πιο ελαφριά, με λιγότερο σκόρδο, και αν περισσέψει διατηρείται στο ψυγείο. Επίσης, τα λουβιά θέλουμε να είναι γρινιά, όπως λέμε στη Μύκονο, δηλαδή στεκάμενα, να τα βρίσκεις στο δόντι", εξηγεί ο Δημήτρης Ρουσουνέλος, που έφτιαξε το φαγητό και μας έδωσε και τη συνταγή. 20' προετοιμασία 15' μαγείρεμα Σύνολο: 35'Υλικά Μερίδες: για 4 μερίδες - ως μεζές 500 γρ. αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα και ολόκληρα 100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό, καλά στυμμένο και θρυμματισμένο 50 γρ. παξιμάδι κρίθινο, μουλιασμένο σε νερό, στυμμένο, θρυμματισμένο 4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες 150 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το σερβίρισμα 1 1/2 κουτ. σούπας ξίδι αλάτιΔιαδικασία ΣκορδαλιάΓια τα λουβιά σκορδαλιά (αμπελοφάσουλα με σκορδαλιά), ξεκινάμε και στον πολυκόφτη που διαθέτουμε ή στο κλασικό γουδί, χτυπάμε τα σκόρδα με το ψωμί και το παξιμάδι μέχρι να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.