Αμύγδαλα ή καρύδια; Ποια έχουν περισσότερα καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και πρωτείνη
Οι ξηροί καρποί είναι ευρέως αναγνωρισμένοι για τον ρόλο τους στην καρδιακή και εγκεφαλική υγεία, αλλά και της συνολικής ευεξίας. Μεταξύ αυτών, τα αμύγδαλα και τα καρύδια είναι δύο από τα πιο δημοφιλή είδη ξηρών καρπών. Χαρακτηρίζονται συχνά και "υπερτροφές" επειδή είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αλλά διαφέρουν με τρόπους που μπορεί να κάνουν το ένα πιο κατάλληλο από το άλλο ανάλογα με τους ατομικούς στόχους υγείας. Αυτό το άρθρο συγκρίνει τα αμύγδαλα και τα καρύδια, εστιάζοντας στη θρεπτική τους αξία, τα οφέλη για την υγεία και τον τρόπο ενσωμάτωσής τους σε μια ισορροπημένη διατροφή.Πώς συγκρίνονται διατροφικά τα αμύγδαλα και τα καρύδια; Τόσο τα αμύγδαλα όσο και τα καρύδια παρέχουν υγιή λίπη, φυτικές ίνες, πρωτείνες, βιταμίνες και μέταλλα. Ωστόσο, τα καρύδια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ενώ τα αμύγδαλα ξεχωρίζουν για την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Ε και ασβέστιο.Θρεπτικά συστατικά (ανά 1 μερίδα 28...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.