Αν θες να κάψεις λίπος, χρειάζεσαι αυτό το συστατικό - και βρίσκεται στις πιπεριές
pexels Έχεις πολλά να κερδίσεις από τις πιπεριές. Έχουν λίγες θερμίδες και είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά. Όλες οι ποικιλίες είναι εξαιρετικές πηγές βιταμινών Α και C, καλίου, φολικού οξέος και φυτικών ινών. Επιπλέον, οι καυτερές δίνουν ζωή στο άνοστο φαγητό και το κάνουν πιο απολαυστικό, αναφέρει η διατροφολόγος Kathleen M. Zelman στο WebMD. Οι πιπεριές υπάρχουν σε όλα τα μεγέθη και χρώματα. Κάποιες είναι καυτερές. Άλλες είναι γλυκές. Μπορείς να τις βρεις φρέσκες, κατεψυγμένες, αποξηραμένες ή σε κονσέρβα. Έχεις δει σίγουρα τις πιπεριές Φλωρίνης - πράσινες, πορτοκαλί, κίτρινες και κόκκινες - στο σούπερ μάρκετ ή στο μπουφέ μιας σαλάτας. Οι κόκκινες έχουν τη μεγαλύτερη διατροφική αξία, γιατί μένουν περισσότερο καιρό πάνω στο φυτό. Οι πράσινες μαζεύονται νωρίτερα, πριν προλάβουν να γίνουν κίτρινες, πορτοκαλί και μετά κόκκινες. Σε σχέση με τις πράσινες, οι κόκκινες έχουν σχεδόν 11 φορές περισσότερη βήτα-καροτίνη και 2 φορές περισσότερη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.