Angel food cake, το αμερικάνικο κέικ με το αγγελικό όνομα
Το κέικ με το αγγελικό όνομα έχει σκοτεινό παρελθόν, αφού πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι γεννήθηκε από Αφρικανούς σκλάβους στις φυτείες του αμερικανικού νότου, καθώς απαιτούσε γυμνασμένα χέρια για το επίμονο χτύπημα των ασπραδιών. Η συνταγή εμφανίζεται πρώτη φορά το 1881 σε βιβλίο μαγειρικής της Abby Fisher, της πρώτης μαύρης Αμερικανίδας που εξέδωσε βιβλίο με συνταγές. Είναι το γλυκό που ακόμη και σήμερα οι μαύροι Αμερικανοί του νότου το σερβίρουν μετά από κηδείες. Είναι ένα είδος sponge cake, δηλαδή χωρίς λιπαρή ουσία (βούτυρο, λάδι ή μαργαρίνη), και αφρατεύει μόνο με το χτύπημα των αυγών, χωρίς τεχνητά διογκωτικά. Η διαφορά από τα κλασικά sponge cakes είναι ότι χρησιμοποιούμε μόνο τα ασπράδια. Η υφή του είναι πολύ αφράτη και αέρινη και το χρώμα του λευκό. Έχει κάπως ουδέτερη γεύση, γι' αυτό και ταιριάζει να το συνοδεύσουμε με διάφορες κρέμες (σαντιγί, λεμονόκρεμα, βουτυρόκρεμα, κ.λπ.), με φρέσκα φρούτα, με καραμελωμένους ξηρούς...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.