Άπαχο χοιρινό ή με λίπος; Ποιο κρέας "χτίζει" καλύτερα τους μυς μετά την προπόνηση
iStock Δεν αρκεί μόνο να αφιερώσεις χρόνο στο γυμναστήριο. Το τι βάζεις στο πιάτο σου μετά την προπόνηση παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Μια νέα μελέτη από τις ΗΠΑ αποκαλύπτει ότι το άπαχο χοιρινό μπορεί να κάνει πραγματική διαφορά στην ανάπτυξη των μυών, ενώ το λιπαρό χοιρινό όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά σχεδόν ακυρώνει τα οφέλη της άσκησης. Ο καθηγητής Nicholas Burd, ειδικός στην υγεία και την κίνηση σώματος στο Πανεπιστήμιο Illinois Urbana-Champaign, εξηγεί: "Δεν είναι όλα τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης ίδια... Το υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος χοιρινό πραγματικά φρενάρει την ανάπτυξη μυών". Μοσχάρι ή χοιρινό: Ποιο κρέας κάνει καλό στην υγεία σου; Η διατροφολόγος απαντάΤι έδειξε η μελέτη Στη μελέτη συμμετείχαν 16 ενήλικες που εκτελούσαν ασκήσεις αντίστασης, όπως πιέσεις και εκτάσεις ποδιών. Μετά την προπόνηση, κατανάλωναν είτε άπαχο χοιρινό μπιφτέκι, είτε λιπαρό χοιρινό μπιφτέκι, είτε ένα ποτό υδατανθράκων ως ομάδα ελέγχου. Οι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.