Ασφάλεια και οφέλη των γλυκαντικών: Τι λέει η επιστήμη
Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά αποτελούν εδώ και δεκαετίες αντικείμενο της επιστημονικής έρευνας. Είναι από τα πιο καλά μελετημένα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε τρόφιμα και ποτά ως υποκατάστατα ζάχαρης με στόχο να διατηρήσουν τη γλυκιά γεύση με λιγότερες ή ακόμα και μηδενικές θερμίδες. Και παρά το γεγονός ότι συχνά διαβάζουμε αντιφατικές πληροφορίες για την επίδραση τους στην υγεία μας, η ασφάλειά τους έχει αξιολογηθεί εκτενώς από έγκυρους ανεξάρτητους επιστημονικούς φορείς παγκοσμίως. Ποιος αξιολογεί την ασφάλεια των γλυκαντικών; Η αξιολόγηση της ασφάλειας των γλυκαντικών, όπως και όλων των πρόσθετων τροφίμων, γίνεται αποκλειστικά από ανεξάρτητες διεθνείς επιστημονικές αρχές, όπως: Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA)Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA)Η Μικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα Πρόσθετα Τροφίμων (JECFA) του Οργανισμού Τροφίμων - Γεωργίας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ποια είναι η...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά αποτελούν εδώ και δεκαετίες αντικείμενο της επιστημονικής έρευνας. Είναι από τα πιο καλά μελετημένα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε τρόφιμα και ποτά ως υποκατάστατα ζάχαρης με στόχο να διατηρήσουν τη γλυκιά γεύση με λιγότερες ή ακόμα και μηδενικές θερμίδες. Και παρά το γεγονός ότι συχνά διαβάζουμε αντιφατικές πληροφορίες για την...
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.