Ασπράδια αυγού: Πρωτείνη με ελάχιστες θερμίδες - όσα πρέπει να ξέρεις
iStock Τα αυγά έχουν κερδίσει μια μόνιμη θέση στην καθημερινή μας διατροφή. Είναι γρήγορα, ευέλικτα και οικονομικά, χαρακτηριστικά που τα κάνουν αγαπημένη επιλογή για πρωινό, μεσημεριανό ή ένα γρήγορο σνακ. Κι ενώ πολλοί τα θεωρούν από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα, η συζήτηση γύρω από το ποιο μέρος τους κάνει καλύτερη δουλειά, συνεχίζεται εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Adrienne Seitz και άρθρο της στο Healthline, το ασπράδι και ο κρόκος δεν είναι ισάξιοι σε θρεπτικά συστατικά. Το πρώτο είναι σχεδόν καθαρή πρωτείνη, ενώ ο δεύτερος είναι αυτός που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο πλούτο σε βιταμίνες, μέταλλα και υγιεινά λιπαρά. Ωστόσο, αρκετοί εξακολουθούν να επιλέγουν αποκλειστικά τα ασπράδια, πιστεύοντας ότι έτσι "ελαφρύνουν" τη διατροφή τους. Πριν βιαστείς να ακολουθήσεις τη λογική αυτή, αξίζει να δούμε τι πραγματικά προσφέρει κάθε μέρος του αυγού και ποια επιλογή τελικά σε ωφελεί περισσότερο. Το απλό κόλπο για να πετύχεις τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.