Αυγά με ντομάτα (ή αλλιώς μυκονιάτικος ήλιος)
Η Μυκονιάτισσα μαγείρισσα Φραντζέσκα Χανιώτη μας έφτιαξε ήλιο, όπως λένε στο νησί τα αυγά με ντομάτες. "Ο ήλιος είναι ένα γρήγορο φαγάκι για το καλοκαίρι, που οι ντομάτες είναι άφθονες και ώριμες, και οι κότες παραγωγικές. Εμείς αυτό το παίρναμε στη θάλασσα. Οι θείες μου ήταν τρεις αδερφές που μας πήγαιναν για μπάνιο εκ περιτροπής, αφού κάναμε 90-100 μπάνια. Παίρναμε μαζί μας καρπούζι και τον ήλιο, που τον τρώγαμε πάνω σε μια φέτα ψωμί. Λογικά παλιότερα κάτι αντίστοιχο παίρνανε και στα χωράφια για να στυλωθούν", εξηγεί η Φραντζέσκα. Υλικά Μερίδες: 4 8 αυγά 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα (προτιμούμε τα βατικιώτικα κρεμμύδια) 50 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΔιαδικασίαΓια να φτιαξουμε τον μυκονιάτικο ήλιο, ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.Ρίχνουμε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.