Αυθεντικό πέστο βασιλικού: Η κλασική ιταλική σάλτσα
Το πέστο είναι μια από τις πιο αρωματικές και χαρακτηριστικές σάλτσες της ιταλικής κουζίνας, προερχόμενη από την περιοχή της Γένοβας. Φτιαγμένο από φρέσκο βασιλικό, κουκουνάρι, παρμεζάνα, σκόρδο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το πέστο δεν είναι απλώς μια σάλτσα για ζυμαρικά. Μπορεί να απογειώσει σαλάτες, σάντουιτς, ριζότο, ακόμα και σούπες.Υλικά για 1 βαζάκι (~200 ml): 50 γρ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού (καλά πλυμένα και στεγνωμένα) 30 γρ. κουκουνάρι (ελαφρώς καβουρδισμένο για έξτρα άρωμα) 1 σκελίδα σκόρδο (χωρίς το φύτρο για πιο απαλή γεύση) 25 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη (ή πεκορίνο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα) 75 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι 1-2 κ.σ. χυμός λεμονιού (ανάλογα με το γούστο) Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέριΠώς το φτιάχνουμε: Ετοιμάζουμε τα υλικά Ξεκίνα καβουρδίζοντας ελαφρώς το κουκουνάρι σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι, μέχρι να ροδίσει απαλά. Άφησέ το να κρυώσει. Πλύνε και στέγνωσε καλά τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.