Δημήτρης Ζαννίκος: "Τι είναι καλό κρασί; Αυτό που σε αναστατώνει"
Αναλαμβάνεις ένα ρίσκο όταν έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο όχι απλώς εξειδικευμένο, αλλά αφοσιωμένο στην τέχνη και την απόλαυση του κρασιού. Διακινδυνεύεις να φλυαρήσεις, να αραδιάσεις σπαράγματα αποσπασματικών γνώσεων - να "φλεξάρεις" δηλαδή την ημιμάθειά σου -, να εκφράσεις απορίες προ πολλού απαντημένες. © Ανδρέας Σιμόπουλος Oχι όμως όταν συνομιλείς με τον Δημήτρη Ζαννίκο, Head Sommelier του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου Delta - σε αποκλειστική διαχείριση του Δειπνοσοφιστήριον Catering και με επικεφαλής σεφ τον ευφυή Γιώργο Παπαζαχαρία -, και κυρίως έναν άνθρωπο ήπιο, προσηνή και επικοινωνιακό, που αντιλαμβάνεται το κρασί ως ένα αενάως διαστελλόμενο σύμπαν. Eνα πεδίο πρόσφορο σε ερωτήσεις, δοκιμές και, βέβαια, την υποκειμενικότητα της απόλαυσης. Ο Δημήτρης Ζαννίκος δεν ανδρώθηκε στα σπλάχνα κάποιας οικογένειας οινοπαραγωγών, δεν έπαιξε τα παιδικά παιχνίδια του μέσα σε αχανείς αμπελώνες, δεν γαλουχήθηκε με το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
iStock Κάποιες φορές το απολαμβάνουμε στη βεράντα μας, άλλες φορές με φίλους σε ένα εστιατόριο. Ωστόσο, το κρασί δεν είναι πάντα ο καλύτερος σύμμαχος όταν προσέχετε τη σιλουέτα. Σύμφωνα με το Le Figaro, δεν είναι όλα τα κρασιά ίδια - κάποια έχουν εξωφρενικά επίπεδα ζάχαρης ή αλκοόλ. Αλλά μην πανικοβάλλεστε, είναι δυνατόν να κάνετε πρόποση χωρίς ενοχές, αρκεί να...
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.