Chicken adobo: Το πεντανόστιμο κοτόπουλο των Φιλιππίνων
Είναι πολύς καιρός που ήθελα να φτιάξω το εθνικό φαγητό των Φιλιππίνων, το περίφημο chicken adobo. Παρόλο που η λέξη adobo είναι ισπανική από το ρήμα adobar που σημαίνει μαρινάρω, το φαγητό υπήρχε στην κουζίνα των Φιλιππίνων πολύ πριν από την εποίκισή τους από τους Ισπανούς τον 16ο αιώνα. Επειδή, όμως, μέχρι τότε το φαγητό δεν είχε όνομα, αφού δεν έχουν βρεθεί πουθενά καταγεγραμμένα στοιχεία, το κοτόπουλο βαφτίστηκε στα ισπανικά adobo, όπως τα αντίστοιχα φαγητά της Ισπανίας και του Μεξικού που είναι, όμως, εντελώς διαφορετικά από το φιλιππινέζικο. Τα βασικά υλικά της μαρινάδας του φιλιππινέζικου adobo, το αλάτι από τη soy sauce (αυτή αντικατέστησε το κοινό αλάτι σε όλη την επικράτεια των Φιλιππίνων όταν πρωτοπήγαν οι Κινέζοι εκεί, γύρω στον 10ο αιώνα) και το ξίδι, προέκυψαν από την ανάγκη συντήρησης των τροφίμων. Σε αυτά προστίθενται κάμποσο σκόρδο, αρκετό μαύρο πιπέρι, μπόλικη δάφνη και λίγη ζάχαρη. Αντίστοιχα, στο ισπανικό adobo...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.