Δαμάσκηνα για το πρώτο κέικ της σεζόν
Δεν φαντάζομαι να φτιάξατε πολλά κέικ τους μήνες που μας πέρασαν, όχι μόνο γιατί το άναμμα του φούρνου όταν σκάει ο τζίτζικας δεν είναι και η καλύτερη ιδέα αλλά και γιατί, όσο να 'ναι, το κέικ δεν τραβιέται εύκολα το καλοκαίρι‧ τουλάχιστον όχι από μένα. Όχι πως τώρα κάνει ψύχρα, αλλά οι καύσωνες τελείωσαν για φέτος. Τελικά, δεν ήταν και τόσο καυτό το καλοκαίρι του 2025. Πέρα από λίγες μέρες που καψαλιστήκαμε, μάλλον ανεκτά κύλησε το πράγμα στα ενδιάμεσα. Αφότου όμως βγήκαν τα δαμάσκηνα, ένα φρούτο που αγαπώ πολύ, μου ήρθε και η όρεξη για το πρώτο κέικ της σεζόν. Καθώς είχα διαβάσει τη συνταγή για το πιο δημοφιλές κέικ με δαμάσκηνα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, είπα να τη δοκιμάσω. Την ώρα όμως που μάζευα τα υλικά, θυμήθηκα το βάζο με τη ζάχαρη καρύδας που είχα στο ντουλάπι μου και μου κατέβηκε η φαεινή ιδέα να δω πώς θα γίνει με αυτή τη ζάχαρη. Όπως με γνωρίζετε, συχνά κάνω του κεφαλιού μου στην κουζίνα, άλλωστε αυτή είναι η κινητήρια...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.