Back to the future: Πως θα είναι η διατροφή μας σε 25 χρόνια;
Το μενού του αύριο θα είναι ένα οικολογικό καινοτόμο πείραμα που ξεκινά σήμερα. Επιστήμονες και κλιματολόγοι δοκίμασαν να "σερβίρουν" πρωτοποριακά πιάτα που υπόσχονται να βλετιώσουν τη διατροφή μας, να μας κρατήσουν υγιείς και να προστατέψουν το περιβάλλον. Βασισμένα σε πρώτες ύλες με χαμηλό αποτύπωμα και αντοχή στις συνεχείς κλιματικές προκλήσεις, στο νέο αυτό μενού ξεχωρίζουν:Stir fry με νουντλ από φύκια kelpΚεφτέδες από μανιτάρια με σόργοΜακαρόνια από πρωτείνη σόγιαςΡάμεν με τέμπε από ζυμωμένα φασόλια Κοινοί παρονομαστές η απουσία κρέατος και το ελάχιστο ή καθόλου τυρί - δύο συστατικά που, σύμφωνα με τους ειδικούς, ευθύνονται σημαντικά για την υπερθέρμανση του πλανήτη μέσω των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και μεθανίου. "Η διατροφή μας πιθανότατα θα είναι διαφορετική το 2050, αλλά όχι απαραίτητα όπως τη φαντάζεστε", σημειώνει ο δρ Τζόζεφ Πουρ, κλιματολόγος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Δεν θα περιλαμβάνει χάπια ούτε συνθετικά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Το μενού του αύριο θα είναι ένα οικολογικό καινοτόμο πείραμα που ξεκινά σήμερα. Επιστήμονες και κλιματολόγοι δοκίμασαν να "σερβίρουν" πρωτοποριακά πιάτα που υπόσχονται να βλετιώσουν τη διατροφή μας, να μας κρατήσουν υγιείς και να προστατέψουν το περιβάλλον. Βασισμένα σε πρώτες ύλες με χαμηλό αποτύπωμα και αντοχή στις συνεχείς κλιματικές προκλήσεις, στο νέο αυτό...
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.