Διατροφή για φλεγμονή στο έντερο: Ποιες τροφές βοηθούν και ποιες επιδεινώνουν
Η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (IBD), που περιλαμβάνει τη νόσο Crohn και την ελκώδη κολίτιδα, αποτελεί μια χρόνια και δια βίου πάθηση που προκαλεί φλεγμονή στο γαστρεντερικό σωλήνα. Αν και δεν υπάρχει κάποια διατροφή που να τη θεραπεύει, η σωστή διατροφική διαχείριση μπορεί να συμβάλει σημαντικά στον έλεγχο των συμπτωμάτων, τόσο στις περιόδους έξαρσης όσο και στις φάσεις ύφεσης. Παρακάτω παρουσιάζονται οι διατροφικές στρατηγικές που προτείνουν οι ειδικοί, ανάλογα με τη φάση της νόσου. Τι να προτιμάς κατά την έξαρση Όταν βρίσκεσαι σε περίοδο έντονων συμπτωμάτων, όπως κοιλιακός πόνος, διάρροια ή φούσκωμα, στόχος είναι η αποφόρτιση του πεπτικού συστήματος, ώστε να μειωθούν οι ερεθισμοί.Χαμηλή πρόσληψη φυτικών ινών Οι τροφές με λίγες φυτικές ίνες είναι πιο εύπεπτες και λιγότερο ερεθιστικές για το έντερο. Σε αυτή τη φάση, προτιμώνται λευκά δημητριακά (π.χ. ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά), καλά μαγειρεμένα λαχανικά όπως καρότα, πράσινα φασολάκια ή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.