Είναι πιο υγιεινά τα τρόφιμα με λίγα συστατικά; Τι πρέπει να προσέχεις
iStock Οι ετικέτες τροφίμων μάς βομβαρδίζουν με όρους όπως "χωρίς πρόσθετα", "φυσικά" και "χωρίς συντηρητικά", ενώ οι διατροφικές τάσεις μάς παρακινούν να επιλέγουμε προϊόντα με λιγότερα συστατικά, υποτίθεται για να τρεφόμαστε πιο υγιεινά. Αλλά είναι αυτή η επιλογή πάντα η καλύτερη; Στην πραγματικότητα, η απάντηση δεν είναι τόσο απλή. Η ιδέα ότι τα τρόφιμα με λίγα συστατικά είναι και πιο υγιεινά είναι ένας μύθος που έχει πολλές πλευρές. Ας δούμε λοιπόν τι κρύβεται πίσω από αυτήν την πεποίθηση, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ποια είναι τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου; Η αλήθεια πίσω από τις ετικέτες τροφίμων Όταν κοιτάς μια ετικέτα, η λίστα των συστατικών σε βοηθάει να καταλάβεις τι περιέχει το προϊόν που κρατάς στα χέρια σου. Οι ετικέτες τροφίμων ακολουθούν συγκεκριμένους κανονισμούς, σύμφωνα με τους οποίους τα συστατικά πρέπει να αναφέρονται κατά σειρά ποσότητας, από το πιο πολύ στο πιο λίγο. Έτσι, αν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.