Ελένη Κεχρή: Η Θεσσαλονικιά που σμίλεψε τη ρετσίνα μάς κάνει το τραπέζι
"Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Μπότσαρη, στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και από πάντα δούλευα στο οινοποιείο της οικογένειάς μου στο Καλοχώρι, σε όλα τα στάδια της επιχείρησης, από την παραγωγή και την εμφιάλωση έως τις πωλήσεις. Όταν ήμασταν φοιτητές, τρώγαμε σε πολλά ταβερνάκια έξω στην πόλη. Θυμάμαι ακόμη ιδιαίτερα ένα από αυτά, τη Μυροβόλο Σμύρνη. Τρώγαμε απλά, λαϊκά, προσιτά. Τρώγαμε γιατί θέλαμε να συνδεθούμε. Εξάλλου, η πόλη μας δεν είχε τότε πολλά καλά εστιατόρια. Εγώ σε καλό εστιατόριο έφαγα πρώτη φορά στη ζωή μου στη Γερμανία, όταν έκανα πρακτική σε ένα οινοποιείο, και ύστερα στη Γαλλία, όπου έκανα μεταπτυχιακό στη Διοίκηση και Διαχείριση Οινοποιείου, και σπούδασα Οινολογία στο Μπορντό". Από τι είναι φτιαγμένη η κουζίνα αυτής της πόλης; "Μερικά χρόνια αργότερα συμμετείχα σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα πολιτισμικό-λαογραφικό με θέμα τη ρετσίνα και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.