Έλλειψη ενζύμου G6PD: Τροφές που απαγορεύονται
Η ανεπάρκεια της αφυδρογονάσης της 6-φωσφορικής γλυκόζης (G6PD) είναι μια κληρονομική πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και εντοπίζεται συχνά μέσω του νεογνικού ελέγχου. Αν και οι περισσότεροι ζουν μια φυσιολογική ζωή χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, υπάρχουν ορισμένες ουσίες και τρόφιμα που μπορούν να πυροδοτήσουν επικίνδυνες αιμολυτικές κρίσεις. Τι προκαλεί η κατανάλωση απαγορευμένων τροφών; Η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων από άτομα με έλλειψη G6PD μπορεί να προκαλέσει αιμολυτική αναιμία, δηλαδή τη μαζική καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Αυτό οδηγεί σε συμπτώματα όπως κόπωση, ωχρότητα, ταχυκαρδία, σκουρόχρωμα ούρα και γενικευμένη αδυναμία. Τα επεισόδια αυτά είναι επικίνδυνα και απαιτούν άμεση ιατρική παρέμβαση.Τροφές και ουσίες που πρέπει να αποφεύγονται1. Κουκιά (φάβα) Η πιο γνωστή και επικίνδυνη τροφή για τα άτομα με G6PD ανεπάρκεια. Τα κουκιά (γνωστά και ως fava beans) περιέχουν ουσίες που προκαλούν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.