Ένα εξωτικό γλυκό με κάρδαμο, σαφράν και κρέμα: Η συνταγή που θα σε ταξιδέψει!
Αν θες ένα επιδόρπιο που να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και να μοσχοβολάει Ανατολή, γλυκιά θαλπωρή και ρομαντική διάθεση, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα. Μιλάμε για ένα αφράτο κέικ, βουτηγμένο σε αρωματικό γάλα με κάρδαμο και σαφράν, που σερβίρεται με σαντιγί και ξηρούς καρπούς. Θες κάτι πιο λαχταριστό; Δε νομίζω!Υλικά για το κέικ4 μεσαία αβγά ελευθέρας βοσκής, ελαφρώς χτυπημένα175γρ. ζάχαρη άχνη1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερΜια πρέζα αλάτι200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις20ml (¾ φλ. oz) ουδέτερο λάδι (ηλιέλαιο ή σπορέλαιο)280ml πλήρες γάλα Για την κρέμα γάλακτος200ml κρέμα γάλακτος140γρ. ζαχαρούχο γάλα3 καρποί κάρδαμου, ελαφρώς κοπανισμένοιΜια μικρή πρέζα σαφράν1 κ.σ. αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης10 καβουρδισμένα αμύγδαλα, κοπανισμένα Για το σερβίρισμα300ml σαντιγί (χτυπημένη κρέμα γάλακτος)Μια χούφτα κοπανισμένα φιστίκια ΑιγίνηςΜια χούφτα φιλέ αμυγδάλου, ελαφρώς καβουρδισμέναΕκτέλεση βήμα-βήμαΞεκινάμε με το κέικ: Προθερμαίνουμε τον...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.