Φακές: Γιατί κάποιοι τις θεωρούν superfood - Τι προσφέρουν στον οργανισμό
Μπορεί "να μην τις πιάνει το μάτι σας", αλλά παρά το μικρό μέγεθός τους οι φακές κρύβουν τεράστια οφέλη. Οι φακές είναι εξαιρετικά πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και υποστηρίζουν την πεπτική, μεταβολική και καρδιαγγειακή υγεία. Επιπλέον, μπορείτε να τις μαγειρέψετε και να τις καταναλώσετε με πάρα πολλούς τρόπους στο σπίτι, ενώ είναι "φιλικές προς το πορτοφόλι", όπως λέει η Gena Hamshaw, διαιτολόγος και συντονίστρια κλινικής διατροφής εξωτερικών ασθενών στο The Mount Sinai Kidney Center στη Νέα Υόρκη.Τι κάνει τις φακές τόσο υγιεινέςΕίναι πλούσιες σε φυτικές ίνες Όλες οι φυτικές τροφές έχουν διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, αλλά οι φακές είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές και των δύο, λέει η Chelsea Didinger, ανεξάρτητη ερευνήτρια διατροφής και ιδρύτρια της ιστοσελίδας A Legume a Day (Ένα όσπριο την ημέρα). Μισό φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές έχει περίπου 8 γραμμάρια φυτικών ινών, που είναι περίπου το 20% της ημερήσιας συνιστώμενης...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.