Φασολάκια πράσινα: 7 λόγοι να τα τρως πιο συχνά - και πότε χρειάζεται προσοχή
iStock Τα πράσινα φασολάκια είναι ένα από τα γεύματα που θα βρεις στα περισσότερα ελληνικά σπίτια. Έχουν πολλές ονομασίες, αλλά τα πιο δημοφιλή είναι τα στρογγυλά φασολάκια και τα αμπελοφάσουλα. Πάντως παρά το όνομα τους, δεν είναι πάντοτε πράσινα. Το πράσινο φασόλι είναι ένα είδος κοινού φασολιού (Phaseolus vulgaris ή με άλλα λόγια η φασολιά) που μπορεί να έχει και χρώμα κίτρινο ή μοβ. Τα πράσινα φασολάκια καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο, όλον τον χρόνο, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να τα βρεις στα σούπερ μάρκετ ανεξάρτητα από την εποχή, αν και η περίοδος αιχμής τους είναι μεταξύ Μαίου και Οκτωβρίου, οπότε τότε μπορείς να τα βρεις και στην λαϊκή αγορά. Τα οφέλη τους για την υγεία Όπως δηλώνει η διαιτολόγος Kathleen M. Zelman στο WebMD, παρόλο που τα πράσινα φασολάκια είναι χαμηλά σε θερμίδες, περιέχουν πολύ σημαντικά θρεπτικά συστατικά που είναι ωφέλιμα για την υγεία μας. Είναι αντιοξειδωτικά και περιλαμβάνουν βιταμίνη C...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.