Φέτα vs κατσικίσιο τυρί: Η μεγάλη διαφορά που πρέπει να γνωρίζεις
iStock Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πού ακριβώς βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στη φέτα και στο κατσικίσιο τυρί; Πολλοί λένε ότι η φέτα είναι κατσικίσιο τυρί, όμως η αλήθεια είναι ότι περιέχει περισσότερο γάλα προβάτου παρά κατσικίσιο γάλα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς για το επίσημο όνομα "φέτα", το γάλα από κατσίκι δεν πρέπει να ξεπερνά το 30% της συνολικής ποσότητας, ενώ τουλάχιστον το 70% πρέπει να προέρχεται από πρόβατο. Αν η φέτα περιέχει πάνω από 30% κατσικίσιο γάλα, δεν μπορεί επίσημα να θεωρηθεί φέτα. Από την άλλη, το κατσικίσιο τυρί, όπως λέει και το όνομά του, φτιάχνεται αποκλειστικά από κατσικίσιο γάλα. Η βασική διαφορά λοιπόν είναι ότι η φέτα αποτελείται κυρίως από πρόβειο γάλα με μικρή προσθήκη κατσικίσιου, ενώ το κατσικίσιο τυρί είναι 100% κατσικίσιο. Παρ' όλα αυτά, πολλοί μπερδεύουν τα δύο τυριά, κυρίως λόγω της υφής και του χρώματος. Φέτα Η φέτα έχει μακρά παράδοση στις μεσογειακές χώρες, όπου απαιτείται να ωριμάζει τουλάχιστον...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.