πριν από  1 ημέρα 1 ώρα

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μέσα σε 15 λεπτά μπορεί να φουσκώσει αρκετά και συνήθως είναι γεμιστή με τυρί λευκό, γίδινο, αλλά ψήνεται και σκέτη, έπειτα ανοίγεται στη μέση σαν φάκελος και γεμίζεται με τυρί και άλλα υλικά, όπως ντομάτα, ελιές κ.ά. Υλικά Κομμάτια: 8-10 400 γρ. κατσικίσια "φέτα" ή άλλο λευκό τυρί της αρεσκείας μας, θρυμματισμένο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμαΓια τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι (7-9 γρ.) ξηρή μαγιά 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη 3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο περίπου 400 ml χλιαρό νερόΔιαδικασίαΓια τις φουσκόπιτες Σκοπέλου ξεκινάμε με την ζύμη.Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν.Ρίχνουμε σταδιακά το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας με τον γάντζο, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.Σκεπάζουμε τον κάδο και αφήνουμε σε μέρος χλιαρό για 15 λεπτά (ή για 30 λεπτά, αν έχουμε περισσότερο χρόνο) για...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation