Φουσκόπιτες Σκοπέλου - αφράτες πίτες γεμιστές με τυρί
Μέσα σε 15 λεπτά μπορεί να φουσκώσει αρκετά και συνήθως είναι γεμιστή με τυρί λευκό, γίδινο, αλλά ψήνεται και σκέτη, έπειτα ανοίγεται στη μέση σαν φάκελος και γεμίζεται με τυρί και άλλα υλικά, όπως ντομάτα, ελιές κ.ά. Υλικά Κομμάτια: 8-10 400 γρ. κατσικίσια "φέτα" ή άλλο λευκό τυρί της αρεσκείας μας, θρυμματισμένο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμαΓια τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι (7-9 γρ.) ξηρή μαγιά 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη 3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο περίπου 400 ml χλιαρό νερόΔιαδικασίαΓια τις φουσκόπιτες Σκοπέλου ξεκινάμε με την ζύμη.Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν.Ρίχνουμε σταδιακά το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας με τον γάντζο, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.Σκεπάζουμε τον κάδο και αφήνουμε σε μέρος χλιαρό για 15 λεπτά (ή για 30 λεπτά, αν έχουμε περισσότερο χρόνο) για...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.