Φρέσκα λαζάνια με χειροποίητο πέστο βασιλικού: Για να νιώσεις Ιταλίδα στη δική σου κουζίνα!
Αν είχες ποτέ την απορία πώς είναι να φτιάχνεις φρέσκα ζυμαρικά από το μηδέν, σήμερα ήρθε η στιγμή να το δοκιμάσεις. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται - και σίγουρα αξίζει τον κόπο, ειδικά όταν τα συνδυάσεις με ένα λαχταριστό, μυρωδάτο πέστο βασιλικού που θα σου μείνει αξέχαστο. Φόρεσε ποδιά, βάλε λίγη ιταλική μουσική να παίζει και ξεκινάμε!Υλικά Για τα ζυμαρικά250γρ. ιταλικό αλεύρι τύπου "00", και λίγο επιπλέον για πασπάλισμα1 αυγό ελευθέρας βοσκής3 κρόκοι αυγών ελευθέρας βοσκής2 κ.σ. ελαιόλαδοΜια πρέζα αλάτι Για το πέστοΈνα μεγάλο ματσάκι βασιλικό (περίπου 50 μικρά φύλλα)10γρ. χοντρό θαλασσινό αλάτι40γρ. κουκουνάρι4 σκελίδες σκόρδο100ml ελαιόλαδο80γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο (ή κάποιο σκληρό, χορτοφαγικό τυρί)Εκτέλεση Για τα ζυμαρικά Σε ένα μεγάλο μπολ (ή κατευθείαν στον πάγκο της κουζίνας, αν νιώθεις επαγγελματίας), ρίξε το αλεύρι και κάνε μια λακουβίτσα στο κέντρο. Πρόσθεσε το αυγό, τους κρόκους, τη μισή ποσότητα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.