Φτιάξε σπιτική κέτσαπ με ελάχιστα υλικά - και δε θα ξαναπάρεις από το σούπερ μάρκετ
iStock Πόσες φορές έχεις προσθέσει λίγη κέτσαπ στο φαγητό σου, χωρίς να σκεφτείς τι πραγματικά περιέχει; Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες έτοιμες κέτσαπ του εμπορίου είναι γεμάτες συντηρητικά, προσθήκες ζάχαρης, ενισχυτικά γεύσης και χρωστικές που δεν έχουν καμία σχέση με τη φρεσκάδα της ντομάτας. Αν όμως αγαπάς τη γεύση της, μπορείς να απολαύσεις μια πιο φυσική, καθαρή και πεντανόστιμη εκδοχή της, φτιαγμένη από τα χεράκια σου, με αγνά υλικά και όλη τη δύναμη της φρέσκιας ντομάτας. Η συγκεκριμένη συνταγή από τον σεφ Νικόλα Σακελλαρίου (@nikolas_sakellariou) για σπιτική κέτσαπ δεν είναι απλώς πιο υγιεινή, είναι και πιο αρωματική, με βαθύτερη, αυθεντική γεύση. Με λίγα απλά υλικά, χωρίς συντηρητικά και με την ελαφριά γλύκα της καστανής ζάχαρης, θα φτιάξεις μια σάλτσα που θα αναβαθμίσει κάθε σου πιάτο: από πατάτες και burgers, μέχρι ομελέτες και ψητά λαχανικά. Και το καλύτερο; Μπορείς να τη διατηρήσεις στο ψυγείο για εβδομάδες...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.