Γεμιστά με κιμά, αλλά έξτρα λαδερά
"Η γιαγιά μου με έμαθε να φτιάχνω τα γεμιστά με κιμά μοσχαρίσιο, αλλά όχι από στεγνό κομμάτι. Προτιμώ την ελιά, που έχει νόστιμο λιπάκι. Επίσης δεν βάζουμε πατάτες μέσα στο ταψί ανάμεσα στα γεμιστά, γιατί "κλέβουν" τη νοστιμιά της σάλτσας για να νοστιμίσουν αυτές. Έτσι έλεγε η γιαγιά μου". Αυτές είναι οι συμβουλές που μας έδωσε η μητέρα του Ξένου Μακραντώνη, Καίτη Μακραντώνη, με καταγωγή από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας. Συμβουλεύει επίσης πως, για το μείγμα της γέμισης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ψίχα των στρογγυλών κολοκυθιών που θα αδειάσουμε, αλλά, αν έχουν πολλά και μεγάλα σπόρια, όπως έχουν συνήθως τα στρογγυλά κολοκυθάκια, μπορούμε να τρίψουμε δύο απλά, μεγάλα κολοκύθια. 1 ώρα και 30' προετοιμασία 2 ώρες ψήσιμο Σύνολο: 3 ώρες και 30' Υλικά Μερίδες: 6 Για το ταψί 10 μέτριες, ώριμες ντομάτες + 2 επιπλέον 3 στρογγυλές πιπεριές όποιου χρώματος θέλουμε 2 στρογγυλά κολοκύθια 200 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια τη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.