Γεμιστές πατάτες φούρνου με καπνιστό ψάρι και λιωμένο τυρί
Οι πατάτες φούρνου είναι από εκείνα τα πιάτα που ποτέ δεν απογοητεύουν. Τραγανές απέξω, αφράτες από μέσα και με μια πλούσια γέμιση, μπορούν να γίνουν το απόλυτο comfort food. Εδώ τις δοκιμάζουμε με καπνιστό ψάρι, τυρί και λίγη δόση από χρένο ή μουστάρδα για επιπλέον ένταση.Υλικά2 μεγάλες αλευρώδεις πατάτες (Maris Piper, King Edward ή Marfona)ελαιόλαδοθαλασσινό αλάτι Για τη γέμιση με καπνιστό ψάρι2 φιλέτα καπνιστού σκουμπριού ή πέστροφας1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός ή σχοινόπρασο2 χούφτες ώριμο τυρί τσένταρ, τριμμένο1 κ.γ. καυτερό χρένο ή αγγλική μουστάρδα2 μεγάλες κουταλιές βούτυροαλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεσηΨήσιμο πατάτας Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Πλύνε καλά τις πατάτες, σκούπισέ τες και τρύπησέ τες με ένα πιρούνι. Άλειψέ τες με λίγο ελαιόλαδο, πασπάλισε με θαλασσινό αλάτι και βάλε τις πατάτες απευθείας στη σχάρα του φούρνου. Ψήσε για 1¼ - 1½ ώρα μέχρι να γίνουν τραγανές απ' έξω και μαλακές μέσα.Ετοιμασία γέμισης...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.