Γιουβέτσι με μοσχαράκι, μελιτζάνες και δυόσμο
Μερίδες: 4-5 500 γρ. χυλοπίτες μακριές 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι, σε μερίδες 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο 4-5 ντομάτες ώριμες, τριμμένες 2 μελιτζάνες τσακώνικες, σε φέτες 2 εκ. τα φύλλα από 3-4 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα 60 ml ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένοΔιαδικασία Για να φτιάξουμε το γιουβέτσι με μοσχαράκι, μελιτζάνες και δυόσμο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρέας για 6-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.Μεταφέρουμε το κρέας με το κρεμμύδι σε γάστρα ή ταψί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μισό δυόσμο και αλατοπίπερο.Ρίχνουμε περίπου 1.200 ml ζεστό νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο.Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας.Στο ίδιο τηγάνι όπου σοτάραμε το κρέας (για να μη λερώνουμε πολλά σκεύη) ζεσταίνουμε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.