πριν από  5 ώρες 42 λεπτά

Onmed.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η γλουτένη έχει γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στη διατροφή. Η γλουτένη, που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη, είναι μια πρωτείνη που δίνει στο ψωμί την μαστιχωτή υφή του και βοηθά τα τρόφιμα να διατηρούν τη δομή τους. Κάποιοι πρέπει να αποφεύγουν τη γλουτένη για ιατρικούς λόγους, όμως πολλοί άλλοι την αποφεύγουν πιστεύοντας ότι τροφοδοτεί τη φλεγμονή του οργανισμού και βλάπτει την μακροπρόθεσμη υγεία. Οπότε το ερώτημα είναι: προκαλεί πράγματι η γλουτένη φλεγμονή ή μήπως αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό ένας μύθος; Αυτό το άρθρο αναλύει τι λέει η επιστήμη, ποιος επηρεάζεται πραγματικά και γιατί οι δίαιτες χωρίς γλουτένη δεν είναι αυτόματα πιο υγιεινές για όλους. Τι είναι η γλουτένη και γιατί πολλοί ανησυχούν γι' αυτήν; Η γλουτένη είναι μια ομάδα πρωτεϊνών, που μπορεί να προκαλέσει ανοσολογικές αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα. Σε άτομα με παθήσεις όπως η κοιλιοκάκη, η γλουτένη προκαλεί φλεγμονή που βλάπτει το λεπτό...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation