Γλυκό τριαντάφυλλο
Από τα αρωματικότερα γλυκά κουταλιού, που φτιάχνεται με συγκεκριμένη ποικιλία από άνθη εκατόφυλλης τριανταφυλλιάς: μεγάλα, με σκούρο ροζέ χρώμα, πυκνά, ιδιαίτερα αρωματικά, που συγκομίζονται αποκλειστικά τον Μάιο. Θα το φτιάξουμε μόνο αν έχουμε εμείς ή κάποιος φίλος τέτοια τριαντάφυλλα στον κήπο, και μόνο αν είναι αράντιστα. Υλικά Βάρος: για περίπου 450 γρ. 400 γρ. φρέσκα ροδοπέταλα από μαγιάτικα ροζ τριαντάφυλλα 1 κιλό ζάχαρη 300 ml νερό 25 ml χυμός λεμονιούΔιαδικασίαΓια να φτιάξουμε γλυκό τριαντάφυλλο, αρχικά γεμίζουμε μια καθαρή λεκάνη με κρύο νερό και βυθίζουμε εκεί τα πέταλα με προσεκτικές και απαλές κινήσεις, γιατί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και "τραυματίζονται", μαυρίζουν εύκολα.Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε καθαρές βαμβακερές πετσέτες.Τα πασπαλίζουμε με 2-3 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη και αφήνουμε να στραγγίξουν και να στεγνώσουν για 5 ώρες, χωρίς να προσπαθήσουμε να τα σκουπίσουμε.Σε μεγάλη κατσαρόλα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.