H καρυδόπιτα της Σοφίας Τερκενλή
40' προετοιμασία 35' μαγείρεμα 2 ώρες αναμονή Σύνολο: 3 ώρες και 15' Υλικά Μερίδες: για ταψί 25 x 35 εκ. 6 αυγά κρύα, από το ψυγείο, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια 250 γρ. ζάχαρη 400 γρ. καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη 25 ml μπράντι 150 γρ. τριμμένη φρυγανιά 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ λίγο αλεύρι και λίγο λιωμένο βούτυρο, για το ταψί Για το σιρόπι 3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη 2 φλιτζ. τσαγιού νερό 1/2 λεμόνι 2 ξυλάκια κανέλαςΔιαδικασία Για την καρυδόπιτα της Σοφίας Τερκενλή, ξεκινάμε με το σιρόπι.Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να κοχλάζουν.Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς. Πετάμε το λεμόνι.ΚαρυδόπιταΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να γίνουν μαρέγκα με μαλακές κορφές.Ρίχνουμε πασπαλιστά 100 γρ. από τη ζάχαρη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.