πριν από  5 ώρες 7 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


40' προετοιμασία 35' μαγείρεμα 2 ώρες αναμονή Σύνολο: 3 ώρες και 15' Υλικά Μερίδες: για ταψί 25 x 35 εκ. 6 αυγά κρύα, από το ψυγείο, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια 250 γρ. ζάχαρη 400 γρ. καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη 25 ml μπράντι 150 γρ. τριμμένη φρυγανιά 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ λίγο αλεύρι και λίγο λιωμένο βούτυρο, για το ταψί Για το σιρόπι 3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη 2 φλιτζ. τσαγιού νερό 1/2 λεμόνι 2 ξυλάκια κανέλαςΔιαδικασία Για την καρυδόπιτα της Σοφίας Τερκενλή, ξεκινάμε με το σιρόπι.Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να κοχλάζουν.Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς. Πετάμε το λεμόνι.ΚαρυδόπιταΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να γίνουν μαρέγκα με μαλακές κορφές.Ρίχνουμε πασπαλιστά 100 γρ. από τη ζάχαρη...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation