Η απόλυτη συνταγή της αντζούγιας
Αν αγαπάς τις αντζούγιες, τότε αυτή η συνταγή είναι η κορυφαία στιγμή της γεύσης τους. Πρόκειται για ένα ντιπ που ταιριάζει τέλεια με ωμά λαχανικά και ένα ποτήρι κρασί πριν το φαγητό, αλλά μπορεί να γίνει και σάλτσα που απογειώνει μπριζόλα, αρνί ή όποιο άλλο κρέας προτιμάς. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο αρωματικό που μπορείς να το ρίξεις σχεδόν σε οτιδήποτε. Υλικά100 γρ. αντζούγιες παστωμένες σε αλάτι (όχι αυτές σε λάδι)3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες2½ κ.σ. χυμό λεμονιού175 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο125 ml κρύο νερό Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):φύλλα από κόκκινο ραντίτσιοραπανάκια ή άλλα ωμά λαχανικά1 μπριζόλα (rump steak) πάχους 2,5 εκ.φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο ΕκτέλεσηΠροετοιμασία αντζούγιας: Μούλιασε τις αντζούγιες σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά. Άδειασε το νερό, γέμισε ξανά και άφησέ τες άλλα 5 λεπτά. Έπειτα ξέπλυνέ τες μία-μία κάτω από τρεχούμενο νερό, αφαιρώντας τις ουρές. Αν θες, βγάλε και τα κόκαλα.Με...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.