Η εξαιρετική ψαρόσουπα από το "Αθηναϊκόν"
Η πιο πληθωρική σε γεύση ψαρόσουπα που έχετε δοκιμάσει, με σπέσιαλ ζωμό και μείξη "καλών" και "ταπεινών" ψαριών. 1 ώρα προετοιμασία, 1 ώρα μαγείρεμα, Σύνολο: 2 ώρεςΥλικά Μερίδες: 8-10 2 κιλά φέτες σφυρίδας (ή άλλο λευκόσαρκο ψάρι) 2 1/2 κιλά βραστόψαρα ή άλλα μικρά ψάρια (σκορπίνες, δράκαινες, καπόνια, χριστόψαρα, κ.τ.λ.) το κεφάλι και η ουρά από 1 πεσκανδρίτσα 8 καρότα, τα 4 τριμμένα και τα υπόλοιπα 4 χοντροκομμένα 1 κρεμμύδι, τριμμένο + 1 κομμένο στη μέση 1/2 σελινόριζα, τριμμένη 3 πατάτες, τριμμένες στον τρίφτη ή στον πολυκόφτη + 3 κομμένες σε κύβους 800 ml ζωμός καραβίδας ή γαρίδας 5 κλωνάρια σέλινο χυμός από 2-3 λεμόνια (ή όσο θέλουμε) 50 + 100 ml ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο ΔιαδικασίαΓια την εξαιρετική ψαρόσουπα αρχικά ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τα 50 ml ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα τριμμένα καρότα, το τριμμένο κρεμμύδι, τη σελινόριζα και τις τριμμένες πατάτες για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.