πριν από  5 ώρες 26 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Φραντζέσκα Χανιώτη 22.06.2025 • 18:33 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Η Μυκονιάτισσα Φραντζέσκα Χανιώτη μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή της για τη διάσημη κρεμμυδόπιτα που συνηθίζουν να φτιάχνουν στο νησί. "Η κρεμμυδόπιτα υπήρχε πάντα σχεδόν στο τραπέζι μας όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα πω "ένα λεπτό να κάνω μια πίτα". Κι όσο ζούσε η μάνα του Δημήτρη, μας έκανε εκείνη τις πίτες επειδή εργαζόμασταν πάντα όλοι. Είχαμε βρει το τρικ και τις κάναμε στα ταψάκια του μπακλαβά και τις βάζαμε στην κατάψυξη. Όταν τη βγάλεις από την κατάψυξη και της ρίξεις μπόλικο λάδι όπως είναι παγωμένη, παίρνει τον ίδιο χρόνο με την ωμή για να ψηθεί. Η μαμά μου έκανε και κρεμμυδοπιτάκια μικρά, ατομικά, και ήταν το απογευματινό, εύκολο φαγητό των παιδιών μου. Τα έβγαζα από την κατάψυξη και τα έψηνα εκείνη την ώρα. Θυμάμαι πως είχαμε έναν σπόρο γλυκού κρεμμυδιού. Καμία σχέση με της αγοράς, ήταν πολύ πιο κοντά στο βατικιώτικο, γιατί ήταν λευκό...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation