Η μεγάλη επιστροφή της προβατίνας στην ελληνική γαστρονομία
Μπολονέζ με κιμά προβατίνας και κεφτεδάκια προβατίνας στο Βουλκανιζατέρ, που εδραίωσε αυτό το κρέας στη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία. Ένας τρόπος να ξεχωρίσεις τους ανθρώπους που έχουν "χωριό" και αυτούς που μεγάλωσαν σε αστικό ιστό, είναι το τι σημαίνει για αυτούς το "πάμε για κρέας;". Όποιος γεννήθηκε και μεγάλωσε χωρίς επαφή με την ύπαιθρο, θα σκεφτεί αμέσως ένα ωραίο T-Bone Steak σε κάποιο γεύμα με κοπές σε κάποιο ωραίο εστιατόριο. Στον αντίποδα, παϊδάκια στα κάρβουνα, και -συνήθως- από την αγαπημένη προβατίνα θα είναι η πρώτη σκέψη κάποιου από εμάς που έχουμε επαφή με το υπόλοιπο της Ελλάδας. Μια σημείωση πριν μπούμε στο... ψητό: Υπάρχει ένα κομμάτι της Πελοποννήσου, που στην παραπάνω ερώτηση θα απαντήσει αμέσως γουρουνοπούλα, κάτι εξίσου σεβαστό αλλά σίγουρα όχι τόσο δημοφιλές όσο τα άλλα δύο. Η προβατίνα είναι δύσκολο κρέας για πολλούς λόγους. Έχει αυτή τη χαρακτηριστική γεύση αμνοεριφίου, που ξενίζει ένα ποσοστό του πληθυσμού...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Άνδρας
- career(0)
- Fitness(0)
- fitness(3)
- fun(0)
- Gadgets(0)
- Διασκέδαση(5)
- Καριέρα(0)
- Σεξ(0)
- Σέξι κορίτσια(5)
- Στυλ(2)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.