Η μεταμόρφωση του κιμά σε ένα φαγητό βόμβα
Όταν ακούτε τη λέξη κιμάς τι σας έρχεται πρώτα στο μυαλό; Μπολονιέζ ή τα "δικά μας" μακαρόνια με κιμά; Κεφτεδάκια και μπιφτέκια; Μήπως ντολμάδες, κολοκυθάκια γεμιστά ή γιουβαρλάκια; Παστίτσιο, φουρνιστά λαζάνια αλά ιταλικά ή μουσακά; Όλα αυτά τα καταπληκτικά, προφανώς. Αν τα πάρουμε ένα προς ένα, άπαντα ανεξαιρέτως απαιτούν έναν μίνιμουμ προγραμματισμό κι έχουν αρκετό - για να μην πω πολύ - κόπο, λάντζα και μπελά‧ τουλάχιστον εάν θέλουμε να τα φτιάξουμε σωστά, γιατί εάν είναι να τα ξεπετάξουμε, αφήστε το καλύτερα. Έτσι, τις προάλλες που είχα λίγο κιμά, επιστράτευσα τα όπλα που μου δίνουν οι ασιατικής έμπνευσης κουζίνες όταν έχω λιγοστό χρόνο στη διάθεσή μου για να μαγειρέψω. Ο κιμάς έγινε πικάντικος και αρωματικός στο τηγάνι, ανακατεύτηκε με ρύζι μπασμάτι και τσουπ, έτοιμο το δείπνο. Πεντανόστιμο, χορταστικό και διαφορετικό. ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ ΚΙΜΑΣ ΜΕ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ Για 2 άτομα Σε ένα μπολ βάζουμε 3 κ.σ. soy sauce, 3 κ.σ. ξίδι από ρύζι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.