Η τέλεια ταρτ τατέν
30' προετοιμασία 1 ώρα και 10' μαγείρεμα Σύνολο: 1 ώρα και 40' Υλικά Κομμάτια: 8-10 900 γρ. κόκκινα μήλα (επιλέγουμε μια τραγανή ποικιλία, π.χ. Γκαλά ή Φούτζι), καθαρισμένα, κομμένα στα τέσσερα, χωρίς κουκούτσια 100 γρ. ζάχαρη 1/2 λοβός βανίλιας (τον χαράσσουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε και παίρνουμε τα σποράκια από το εσωτερικό του) 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό 1 κουτ. σούπας κονιάκ ελάχιστο αλάτι 400 γρ. (1 φύλλο) σφολιάταΔιαδικασία Για να φτιάξουμε την τέλεια ταρτ τατέν, αρχικά επιλέγουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 23-24 εκ., που να μπορεί να μπει στον φούρνο. Αν το χερούλι είναι πλαστικό, το τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο, για να το προστατέψουμε από την υψηλή θερμοκρασία.Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι τη μισή ζάχαρη και τους σπόρους της βανίλιας.Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να αρχίσει να καραμελώνει.Προσθέτουμε την υπόλοιπη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.