Ινδική σαλάτα, καυτερή, με μάνγκο
Μερίδες: 4 2 μάνγκο μετρίως ώριμα, ξεφλουδισμένα 3 ώριμες, αλλά σφιχτόσαρκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρια, σε λεπτές φέτες 1 κοκκινόφλουδο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες 1-2 πράσινες καυτερές πιπερίτσες, σε λεπτές ροδέλες τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα 1 κουτ. σούπας (ή όσο αντέχουμε) καυτερή, αποξηραμένη πιπεριά guajillo, θρυμματισμένη (σκουρόχρωμη, σχεδόν μαύρη μεξικάνικη καυτερή πιπεριά που πωλείται αποξηραμένη) ή, εναλλακτικά, καυτερό μπούκοβο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια το ντρέσινγκ 30-40 γρ. μέλι 50 γρ. πάστα ταμάρινδου (ξινούτσικο άρτυμα από τον ομώνυμο καρπό - το βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα ασιατικά τρόφιμα) 30 ml χυμός λεμονιού 50 ml ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας νερό Για το σερβίρισμα (προαιρετικά) μερικά φυλλαράκια νεροκάρδαμου (σε μικρά κεσεδάκια, σε καλά μανάβικα και ντελί) νιφάδες αποξηραμένης καρύδαςΔιαδικασίαΝτρέσινγκΓια να ετοιμάσουμε την ινδική καυτερή σαλάτα με μάνγκο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.