Ίος: τι τρώμε φέτος στο κυκλαδίτικο νησί
Από τις φωτογραφίες του Κρίστιαν Ντίνερ ξεκίνησε το ταξίδι μου στις γεύσεις της Ίου. Η έκθεση "Ταξίδι στην Ίο", που φιλοξενείται αυτό το καλοκαίρι στο σπίτι Βαρίνου στη Χώρα και διοργανώνεται από τον Δήμο Ιητών - ο οποίος μας κάλεσε να επισκεφτούμε το νησί - παρουσιάζει σκηνές από τη ζωή στην Ίο τις δεκαετίες του '60 και του '70 μέσα από τον φακό του Ντίνερ: τραπέζια στρωμένα σε αυλές, ντόπιους και επισκέπτες να μοιράζονται αυθεντικές νιώτικες γεύσεις - ντομάτες με κάπαρη, ελιές, μαλακά τυριά, ψητό αρνί. Ο Ντίνερ έζησε στο νησί με τη σύζυγό του και την κόρη τους, σε μια εποχή που η Ίος είχε γίνει καταφύγιο για χίπηδες και διανοούμενους. Η γη τότε ήταν ακόμη ζωντανή, γεμάτη δέντρα και νερά. Υπήρχε ακόμη και ποτάμι, λένε οι παλιοί. Σήμερα, αν και η τουριστική ανάπτυξη έχει αλλοιώσει σε έναν βαθμό το φυσικό τοπίο, το νησί εξακολουθεί να παράγει εξαιρετικά προϊόντα: ελιές, σύκα, μέλι, κάπαρη, αρωματικά και βότανα και τα φημισμένα τυριά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.