πριν από  16 ώρες 38 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Από τις φωτογραφίες του Κρίστιαν Ντίνερ ξεκίνησε το ταξίδι μου στις γεύσεις της Ίου. Η έκθεση "Ταξίδι στην Ίο", που φιλοξενείται αυτό το καλοκαίρι στο σπίτι Βαρίνου στη Χώρα και διοργανώνεται από τον Δήμο Ιητών - ο οποίος μας κάλεσε να επισκεφτούμε το νησί - παρουσιάζει σκηνές από τη ζωή στην Ίο τις δεκαετίες του '60 και του '70 μέσα από τον φακό του Ντίνερ: τραπέζια στρωμένα σε αυλές, ντόπιους και επισκέπτες να μοιράζονται αυθεντικές νιώτικες γεύσεις - ντομάτες με κάπαρη, ελιές, μαλακά τυριά, ψητό αρνί. Ο Ντίνερ έζησε στο νησί με τη σύζυγό του και την κόρη τους, σε μια εποχή που η Ίος είχε γίνει καταφύγιο για χίπηδες και διανοούμενους. Η γη τότε ήταν ακόμη ζωντανή, γεμάτη δέντρα και νερά. Υπήρχε ακόμη και ποτάμι, λένε οι παλιοί. Σήμερα, αν και η τουριστική ανάπτυξη έχει αλλοιώσει σε έναν βαθμό το φυσικό τοπίο, το νησί εξακολουθεί να παράγει εξαιρετικά προϊόντα: ελιές, σύκα, μέλι, κάπαρη, αρωματικά και βότανα και τα φημισμένα τυριά...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation