Το πρώτο εργαστηριακά αναπτυγμένο ψάρι έλαβε έγκριση από τον FDA
Στις αρχές Ιουνίου, η Wildtype, μια εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έλαβε έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για την πώληση καλλιεργημένου σολομού sushi-grade. Η εταιρεία είναι η τέταρτη στις ΗΠΑ που λαμβάνει έγκριση για καλλιεργημένο κρέας. Δεν πρόκειται για φυτικό υποκατάστατο, αλλά για σολομό που καλλιεργείται από κύτταρα του συγκεκριμένου ψαριού τα οποία τρέφονται με θρεπτικά συστατικά όπως πρωτείνη, λίπος και αλάτι. Το αποτέλεσμα είναι ένα κομμάτι ψαριού που, σύμφωνα με την εταιρεία, μοιάζει και έχει τη γεύση του σολομού, ενώ διατροφικά αποτελεί τον "δίδυμο" του φυσικού προϊόντος. "Υπάρχει μια τεχνολογία που μπορεί να δώσει λύση σε ένα τεράστιο πρόβλημα της κοινωνίας μας: πώς θα εξασφαλίσουμε αρκετό κρέας και θαλασσινά για τα επόμενα τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους", δήλωσε στο ABC ο συνιδρυτής της εταιρείας, Τζάστιν Κόλμπεκ. Για τους ιδρυτές της Wildtype, αυτό αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης αποστολής.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Στις αρχές Ιουνίου, η Wildtype, μια εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έλαβε έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για την πώληση εργαστηριακά καλλιεργημένου σολομού. Ads Η εταιρεία είναι η τέταρτη στις ΗΠΑ που λαμβάνει έγκριση για καλλιεργημένο κρέας. Δεν πρόκειται για φυτικό υποκατάστατο, αλλά για σολομό που καλλιεργείται από κύτταρα του...
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.